26 juni 2021 Scharf singel folder

Scharf Freedom Singels

Scharf
FREEDOM

Stabiliteit van het zadel gecombineerd met volledige
bewegingsvrijheid voor uw paard

 De SCHARF FREEDOM singel is een uniek concept ontwikkeld met de anatomie van het paard op de voorgrond. De singel biedt onafhankelijke ondersteuning van de ribspieren en zowel de opwaartse als de schuine borstspieren. De speciale structuur van de SCHARF FREEDOM singel ontlast het borstbeen en biedt optimale ondersteuning en toch volledige bewegingsvrijheid wanneer het paard in beweging is.

Scharf singel folder 2

 

STERK & DUURZAAM

De FREEDOM singel is de enige singel op de markt met een geïntegreerde structuur vervaardigd uit duurzame synthetische vezels. Dit materiaal fungeert als een innerlijke “body” zonder enige sneden, groeven of stiksels. Deze technologie zorgt ervoor dat de FREEDOM singel extreem sterk is en bijna onmogelijk te breken. De synthetische vezel is bestand tegen een weerstand/drag-up tot 750 ks voor Dressuur, IJslander Waterproef en Pony singels. De FREEDOM voor Jumping, Eventing, Racing en Western disciplines is bestand tegen een weerstand/drag-up tot 1500 ks. De synthetische “body” is bekleed met eersteklas Europees leder voor optimale kwaliteit en elegantie. De waterdichte singel voor IJslandse paarden is bekleed met PVC en elastotec van de hoogste kwaliteit. De synthetische vezel, gebruikt in de Freedom singel, wordt al generaties lang gebruikt bij het beoefenen van extreme sporten – klimmen, parachutespringen als voorbeelden. Deze vezel die door deze singel wordt gebruikt, is gecertificeerd volgens de Europese veiligheidsnormen.

DE SCHARF FREEDOM IS VOLLEDIG UNIEK

Het revolutionaire concept maakt het de eerste singel op de markt die de spierfunctie  optimaliseert.schaft singel 3
De extreme flexibiliteit van de FREEDOM singel maakt hem gemakkelijk in elkaar te vouwen waardoor hij gemakkelijker te vervoeren en op te bergen is. De FREEDOM-singel is een uniek product, waarvoor octrooi is aangevraagd, gemaakt in Europa met materiaal van de hoogste kwaliteit in overeenstemming met de EU-normen. Dit product is gericht op de kwaliteit van het leven van het paard, en de hoge specificatie van de singel zal ervoor zorgen dat u er vele jaren plezier van zult hebben.

 FREEDOM VAN BEWEGEN ZONDER GRENZEN

De FREEDOM SINGEL is de perfecte begeleider van de spieren. Conventionele singels zijn ontworpen om het zadel op zijn plaats te houden, ongeacht welke spieren ze raken, waar die spieren liggen of welke functie ze hebben. De conventionele singel gaat er dus van uit dat de borstkas van het paard samenkomt onder één enkele spier die in één bepaald patroon reageert. De FREEDOM singel rust op de tussenribspieren, waardoor de spieren vrij kunnen bewegen en tegelijkertijd de zadelpositie volledig onafhankelijk is van de beweging van de borstspieren (pectoralen). Het borstbeen blijft te allen tijde vrij.

scharf singel 4

 MAXIMALE LUCHTCIRCULATIE

Het ontwerp van de FREEDOM singel met minder contactpunten zorgt ervoor dat het paard minder zweet in het singelgebied tijdens het werk. Vermindering van de warmteontwikkeling betekent minder zweetontwikkeling!

scharf singel 5               scharf singel zweetplekken

 HOE JE DE FREEDOM SINGEL CORRECT BEVESTIGD

scharf freedom singel correct plaatsen

scharf freedom singel correct plaatsen 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *